tisdag 8 april 2008

5-0 mot AIFs juniorer

1-0 Magnus Andersson
2-0 Christian Viitala (Johan Holmén)
3-0 Johan Holmén (Thomas Hallqvist)
4-0 Andreas Näsström (Johan Mellåker)
5-0 Christoffer Carlsson (Christian Viitala)

Tarkki
Jocke, Magnus, Näsström, Edward
Thomas, Noffe, Viitala, Johan H
Jonny L, Mellåker

avb: Hjalmar, David

Od vägde lite för tungt i den här matchen för att det skulle bli riktigt spännande. Tack vare extra kilo muskler och fint innermittfältsspel av Noffe och Viitala hade vi matchen i ett järngrepp rakt igenom. Juniorerna stack emellan då coh då med lite kvicka anfall och vackert snabbt passningsspel.

Första målet kom efter ett långt inkast där bollen nickades undan ut till Magnus. Magnus fick på ett vacket lobbskott som seglade in bakom Unér i AIF-målet. Andra målet kom också det efter inkast. Johan H fick bollen och frispelade Viitala från vänster. Viitala rullade vackert in bollen intill ena stolpen. Efter andra målet flyttade juniorerna ner Joel i mittförsvaret och vi fick lite svårare att komma till avslut. Joel och Mild var juniorernas genomgående bästa spelare och gjorde ett starkt jobb i mittförsvaret. Trots ytterligare några halvchanser stod det 2-0 i halvtid.

Od fortsatte mala på och 3-0-målet kom efter ytterligare en fast situation. Efter en hörna bet vi oss fast i juniorernas straffområde och Thomas kunde till slut jobba fram bollen till Johan H som fick på ett kanonskott från straffområdslinjen. Tätt intill stolpen smet bollen in och KB i målet hade inget att göra. Noffe fortsatte mala på med sina djupledslöpningar och skapade chans på chans på chans. Men det ville sig inte riktigt i avsluten. Det blev istället Näsström som satte fjärde målet. Nyss inbytt på högeryttern tog han en djupledslöpning och fick bollen från en hårt jobbande Mellis. Näsström använde sina extra kilon och lät bara bollen rulla med samtidigt som han effektivt stängde vägen för försvarsspelaren. Fri med målvakten rullade han enkelt in 4-0.

Noffe fick till slut utdelning när Viitalas frispark från vänsterkanten nådde Noffe utmed backen. Ett tillslag och det var 5-0.

Bästa chansen hade juniorerna på straff i andra halvlek, men Tarkki läste sönder skytten och gick tidigt åt rätt håll och räddade straffen.

Fyra mål på fasta situationer lovar givetvis gott inför fortsättningen. Magnus och Näsström var väldigt stabila i mittförsvaret och Noffe och Viitala ägde mittfältet rakt igenom. Även Johan H gjorde en bra match och ser ut att vara på väg tillbaka ordentligt efter den påtvingade vilan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktig bra grabbar aldrig fel för självförtroendet.