torsdag 24 april 2008

4-0 mot Redväg!

4-0 (2-0)

1-0 Martin Holmén (Samuel Wiberg)
2-0 Martin Holmén (Johan Holmén)
3-0 Samuel Wiberg (Martin Holmén)
4-0 Martin Holmén (Christoffer Carlsson)

Ole
Noffe, Magnus, Viitala, Näsström
Rikard, Benjamin, Daniel, Johan
Samuel, Martin

avb: Olle, Esping, Tobbe, Mellis, Edward

Det kändes i omklädningsrummet att det var ett taggat Od som gick ut för att spela den första seriematchen för året. Att det också var lite spänt och nervöst märktes ganska snart när matchen blåstes igång. Vi hade väldigt svårt att få igång något riktigt spel, framförallt för att vi var allt för stillastående utan boll. Istället var det Redväg som tog tag i taktpinnen och spelade ett lite småtrevligt kortpassningsspel som lite då och då ledde fram till farligheter. En bit in i första fick Ole bekänna färg ordentligt när en Redvägspelare fick på ett bra skott i fritt läge. Returen blev också farlig, men som tur var för Od stod Noffe på rätt ställe och kunde rädda på mållinjen.

Framåt spelade Samuel bra från start men fick ingen riktig hjälp av sin omgivning. Benjamin och Johan försökte dra igång med ett par djupledslöpningar, men i övrigt var det krampaktigt och stillastående. Några halvchanser skapades när Martin och Johan hade varsitt nästan-genombrott på vänsterkanten. Även ett par skott utifrån noterades. Men det blev aldrig riktigt farligt, och Redvägs unge målvakt agerade med väldig kraft och pondus i straffområdet.

Efter en dryg halvtimme kom ändå 1-0 till Od. Rakt igenom matchen och försäsongen har vi skapat väldigt mycket farligheter på långa inkast. Denna gången var det Näsström som kastade från vänster. Samuel vann i vanlig ordning nickduellen och Johan höll undan sin försvarare så att bollen kunde studsa fram till en fristående Martin. En enkel bredsida förbi målvakten och det ack så viktiga ledningsmålet var ett faktum. Nu löstes nervknutarna upp och vi började spela betydligt bättre fotboll. Viitalas hörnor var ständiga orosmoment och vi började hota mer i djupled. Både Daniel och Benjamin var nära att rinna igenom. 2-0 blev det till slut när Johan hittade Martin med en utmärkt crossboll. Martin hade all tid i världen på sig att lägga bollen till rätta och rulla in den under och bakom en hopplöst ensamt lämnad målvakt.

2-0 i halvtid och vi kunde sätta oss ner och pusta ut.

Andra halvlek bjöd på en helt annan matchbild än första. Med två mål i ryggen vågade vi spela ut på ett helt annat sätt. När dessutom Redvägs ork tröt och Od hade duktiga ersättare att slänga in blev det en väldigt trevlig halvlek för de blå.

3-0 kom efter att Martin trampat in från högerkanten och vänt på spelet till Samuel. Djupt ner i straffområdet sög Samuel in bollen, tvåfotade sig förbi närmaste försvarare och satte bollen ur dålig vinkel. Riktigt vackert fotarbete av mannen som i vanliga fall spelar fotboll bäst med bröst och huvud.

Vi radade upp chanser i andra halvlek. Rikard var fri från högerkanten. Martin trampade igenom från vänster, men satte bollen i trädkronorna. Benjamin hade ett par bra skottmöjligheter. Ett efter ett vackert anfall där Samuel bröstade ner bollen till Benjamin som drog till på volley. Tyvärr tätt över. Det andra efter ett patenterat vänsterinlägg av nyinbytte Edward. Mellis var väldigt nära att springa till sig frilägen ett par gånger. Vi bytte in alla fem avbytarna i andra halvlek och de visade att vi har en härlig konkurrens i laget. Stabila insatser på alla fötter där. Bästa inhoppet svarade Olle för som under en halvtimme såg till att lugna ner spelet och svara för flera resoluta brytningar på mittplan. En oerhört taggad Esping var ett ständigt orosmoment på högerkanten och Tobbe gjorde ett stabilt inhopp där bak.

4-0 kom efter att Noffe serverat Martin i djupet. Daniel informerade storebror om att målvakten var långt ute, och även om lobben blev totalt misslyckad letade sig ändå bollen in i mål. Enda misstaget av annars utmärkte målvakten i Redväg.

Samuel var planens gigant. Det går liksom inte att vinna några luftdueller mot honom. Stark insats också av Viitala. Det måste kunna bli en hel del mål på de underbara hörnorna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gött första 3 poängaren hemma.

Riktigt bra andrahalvlek tack ska ni ha.

Anonym sa...

Skönt att va igång. Nu jobbar vi in en bra seriepremiär för B-laget på söndag oxå!

Anonym sa...

Grattis gubbar, ser stabilt ut. Vill passa på att höja Näsas prestation i dag... Grym

Anonym sa...

ja näsa va riktigt het han va på väg igenom ett par gånger och ändå är han först hem många gånger,
starkt jobbat

S J sa...

Skit bra spelat killar, om ni fortsätter så här så vinner ni serien i år . Riktigt bra spelat på toppen Samuel !

Anonym sa...

Grattis till segern! Ni spelade riktigt bra fotboll, tror ni tar hem serien iår

Martin.D sa...

härligt gubbar!!!
riktigt kul att läsa...
har kikat in lite kosovoalbansk fotboll, väldigt aggresivt:)
vinn resten också
mvh//
Martin

Anonym sa...

Inte konstigt att Samuel blivit hyffsad i fotboll. Nu när han har fått spela med mig och lärt sig hur man gör mål.

Petri (Zlatan) The Great