torsdag 17 april 2008

1-1 mot Södra Härene!

1-1 (0-1)

1-1 Jonny Larsson (Martin Holmén)

Tarkki
Jocke, Tobbe, Magnus, David
Jonny L, Daniel, Näsström, Esping
Mellis, Martin

avb: Thomas, Waller

I en inte så välspelad match lyckades vi kriga till oss en poäng.

Det var mycket långbollar från båda lagen rakt igenom hela matchen. Med duktiga huvudspelare i mittförsvaret i de båda lagen kanske det inte var bästa taktiken. Samtidigt är planen vårig och det var inte helt enkelt att rulla boll på ett bra sätt.

Häras ledningsmål kom efter ett inlägg och retur på Tarkkis räddning. Vi försökte framåt men lyckades egentligen inte skapa något matnyttigt. Häras rutinerade målvakt låg långt ut i straffområdet och avvärjde alla försök till djupledsbollar. Jonny Larsson var närmast med ett par distansskott. Ett par nästanchanser blev det också efter långa inkast av Mellis.

I andra halvlek höjde vi oss något och hittade emellanåt lite boll på fot. Kvitteringsmålet var något av det underligaste jag upplevt på en fotbollsplan. Esping gick hårt åt Jonka i Häramålet men klarade sig undan en frispark. Istället fick han en knytnäve i ryggen av annars duktige målvakten. Domaren blåste av spelet och gav målisen en varning. Sedan uppstod allmän förvirring innan vi förstod att det också blivit en indirekt frispark till Od. Att det inte blev straff förklarade domaren med att bollen var död när händelsen inträffade. Bollen befann sig i det läget i Jonkas famn på fotbollsplanen. Nu spelade det inte så stor roll att det blev som det blev, för Martin slog en snabb boll till Jonny L som stötte in bollen i bortre hörnet.

Mellis var helt fri vid ett tillfälle efter att ha bågat ut i en fin löpning, men blåstes av för offside. Esping hade ett par nicklägen och Tarkki gjorde en avancerad räddning nere vid vänsterstolpen. I övrigt var även andra halvlek chansfattig.

Plus i Od till Jonny L som slet föredömligt, Tarkki som svarade för ett par vassa räddningar och Daniel som var lite för ensam med att lyckas hålla bollen efter backen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

bra jobb gubbar.. speciellt ariska larsson =)


mvh mellis

Anonym sa...

japp vikingen var riktigt bra igår!
Även Daniel stod upp grymt bra på mitten!
Jonny

Anonym sa...

Förklaring till den indirekta frisparken som förekommer i referatet: Regelboken sid 37, regel 12.
Citat "En indirekt frispark tilldöms också motståndarlaget om en spelare, enligt
domarens uppfattning, begår någon av följande fyra förseelser:"... .."begår någon annan förseelse, som inte nämnts tidigare i regel 12, för vilken
spelet stoppats för att varna eller visa ut en spelare".slut citat
Lovade er att förklara detta efter matchen men glömde tyvärr detta innan hemfärd!
Lycka till i serien!
/ Domaren

Anonym sa...

Se regel 12 sid 36 i regelboken.

Direkt frispark
En direkt frispark tilldöms motståndarlaget om en spelare begår någon av följande
sex förseelser...

...• slår eller försöker slå en motspelare

Att slå någon har alltså nämnts tidigare i regel 12, och ska bestraffas med direkt frispark, därmed straff.

Nu släpper vi det och fokuserar på nya uppgifter! :-)