torsdag 3 april 2008

0-3 mot Hössna!

Så var vi nere på jorden igen.

Matchen mot Hössna slutade med förlust 3-0, 1-0 i halvtid.

Vi startar matchen ganska svagt. Slår bort många passningar och hittar inte riktigt rätt i våra positioner. Men vi lyckas jobba oss in i matchen bra och sista halvtimmen i första halvlek har vi ett litet spelövertag. Det är framförallt vårt mittfält som ser till att vi får ett visst grepp om händelserna. Hössna har dock ett par bra lägen som Tarkki avvärjer på ett bra sätt.

Framåt rullar vi boll bra och spelar oss fram till några riktigt fina lägen. Rikard har två bra lägen där målvakten i Hössna gör åtminstone en bra räddning. Vid andraläget skadar sig tyvärr Rikard i foten igen och var tvungen att gå av. Även Jonny Esping har ett bra läge när han snor bollen av en slarvig försvarare. Jonny vrider kroppen i läge och tänker lägga in bollen i bortre. Men Hössnas målvakt svarar återigen för ett mycket bra ingripande.

I slutet av halvleken rinner en Hössna-spelare igenom på deras högerkant och rullar bollen förbi Tarkki. 1-0, lite snöpligt.

Vi gör några byten inför andra halvlek och skapar första tjugo ett massivt tryck på Hössnas planhalva. Hössna övergår till att spela rent kontringsspel, vilket de gör bra. Martin bränner ett bra läge efter inspel från Esping, innan han tvingas utgå på grund av en sträckning i baksidan av låret. Edward frestar med ett skott och vi skapar en del ytterligare småfarligheter.

Men mitt i Ods press sticker Hössna emellan med en sylvass kontring. Mittförsvaret faller inte i tid och Hössnas kvicke anfallare kan löpa ifrån vår inte lika kvicka försvarsspelare. Ett säkert avslut och tung uppförsbacke för di blå. Efter detta tappar vi sugen litegrann, och matchen blir mer jämn spelmässigt.

3-0 till Hössna är nästan en kopia av det andra målet. Enda skillnaden är att anfallaren rundar Tarkki istället för att placera bollen bredvid honom. Återigen känns det som att målet hade kunnat undvikas om vi varit lite mer alerta i försvarsspelet.

Bra att få med sig ett par läxor till framtida matcher. Sammanfattningsvis gör vi en ganska bra match, med lite skönhetsfläckar som vi ska kunna rätta till framöver.

Extra plus denna match till Viitalas första halvlek och Espings slit matchen igenom.