söndag 27 april 2008

1-0 mot Knallen!

1-0 Samuel Wiberg (Joakim Levinsson)

Hemmapremiär för Od säsongen 2008. Knallen stod för motståndet och det var Od som från början tog tag i taktpinnen. Mycket av matchen kom dock att bestå i spel på mittplan. Inget av lagen lyckades riktigt komma fram och skapa några heta målchanser. Viitala och Esping hade bra kontroll på innermittfältet, men på den lite ojämna och korta planen var det svårt att hitta rätt med avgörande passningar. Planens storlek är något som vi måste ta hänsyn till under säsongen. Raka djupledsbollar är svårt att slå om målvakten är något sånär alert. Istället är det Glenn Hyséns klassiska segerrecept som gäller, att ta sig runt på kanterna.

Ett mål blev det i alla fall i första halvlek. Jockes passning studsade på en Knallenförsvarare och letade sig fram till Samuel som drog till med vänstern från ungefär 23 meter. Bollen sökte sig upp mot första krysset. Ett riktigt vackert mål, och Samuel har verkligen börjat hitta rätt med avsluten.

Andra halvlek var väldigt lik den första. Knallen hade en rutinerad räv på mittfältet som var väldigt duktig på att hålla i boll och dra ett par gubbar. Som tur var lyckades han inte riktigt nå fram med passningarna till Knallens forwards. Näsström kom in en bit in i andra och satte lite fart på tillställningen. Vi fick ytterligare ett alternativ i och med hans snabbhet. Farligast blev det när Näsström trampade förbi sin försvarare och skickade in bollen framför mål där Mellis sånär fick in bollen. Mellis hade ytterligare ett par chanser i andra halvlek efter att ha löpt igenom bra, men avsluten blev inte lika bra. I slutet av matchen var båda lagen ganska tröttkörda och det blev emellanåt lite Hawaii-fotboll av det hela. Fyra - fem spelare stod kvar i anfallet, framförallt då Knallenspelare, men de båda försvaren lyckades ändå freda sig. Ytterligare en nolla för våra målvakter, denna gången Tarkki, som ser väldigt starka ut i år.

Högst betyg denna gång går annars till backlinjen som spelade stabilt matchen igenom. Edward gjorde en bra match till vänster med många resoluta ingripande i defensiven och en hel del inlägg framåt. Waller spelade klokt och stod rätt i nästan varje situation.

Inga kommentarer: