1-1 Christian Viitala (Christoffer Carlsson)

Benjamin, Viitala
Noffe, Daniel, Johan
Martin

avb: Jocke, Mellis, Waller

Att matchen mot HSK skulle sitta i både ben och huvud när vi tog oss an Timmele borta var väl ingen högoddsare. Totalt sett gör vi ändå en ganska bra match, där vi hela tiden försöker och jobbar bra över hela plan. Timmele utnyttjade sin stora, fina gräsmatta till fullo och rullade boll mycket bra. Backlinjen var mycket bollsäker och spelade sig ur Ods försök till hög press nästan varje gång. Vändningarna ut på högeryttern var lika precisa som de var många. Tarkki svarade för några riktigt svettiga räddningar i första halvlek, och Timmele hade dessutom ett ribbskott. 1-0 gjorde Timmele på hörna. Bollen studsade ut till Jonas Johansson, ny från UIFK, som fick drömträff. Bollen satt stenhårt i Tarkkis vänstra målgavel. Od kvitterade lite turligt när Viitala satte en nick efter långt inkast direkt i mål. Närmast annars var Johan efter en djupledslöpning på vänsterkanten. Målvakten kom lite snett ut, men Johans lobb gick över. Nära var vi även på en frispark som Johan fixat på vänsterkanten. Martin skruvade bollen in framför mål och det var väldigt nära att en blåklädd spelare fick en tå på den.

Andra halvlek var något bättre från Ods sida, även om Timmele fortfarande var det bollförande laget. Timmele gjorde 2-1 på straff efter att Noffe skavt lite på hälsenorna på en Timmele-spelare. Timmelespelaren fick med sig bollen, men domaren valde att blåsa straff. Jonas Johansson satte sitt andra mål för dagen. 2-2 var ett vackert mål. Bollen gick som på ett snöre genom laget. Anfallet startade hos Näsström och slutade efter fem, sex pass hos Viitala som vände bort sista försvararen och satte bollen bombsäkert och vackert. Timmele hade ett ribbskott även i andra halvlek och Esping nickade undan ett stenhårt skott som förmodligen hade hittat in i nätet annars. Det såg ändå ut som om vi skulle få med oss en poäng. Men med bara några minuter kvar av matchen avgjorde Johansson. Med sitt tredje mål för dagen, på en snabb frispark, såg han till att ge Timmele en trots allt ganska rättvis seger. Od försökte lyfta upp folk det sista och skapade ett par chanser. Ett skott från Martin som räddades med en benparad och en straffsituation där Esping gick omkull i motståndarnas straffområde. Tungt att tappa poäng så sent i matchen.

Magnus skadades tidigt i matchen och Jocke gick in och gjorde en bra match på högerbacken.