fredag 8 maj 2009

1-0 mot Sparsör!

Od - Sparsör 1-0 (1-0)

1-0 (40) Christoffer Carlsson (Martin Holmén)

Gula kort: Christian Viitala, Daniel Holmén

Ole
Magnus, Esping, Joel, Samuel
Johan, Viitala, Benjamin, Daniel
Noffe, Martin

avb: Mellis, David, (Näsström)

Näsström åkte på en sträckning på uppvärmningen inför Sparsör-matchen och Samuel fick med kort varsel hoppa in på en ovan position. Det gjorde han mycket bra. Hela backlinjen gjorde återigen en mycket stabil insats, och trots att Sparsör hade ett spelmässigt övertag totalt sett över matchen skapade de inte speciellt många farliga chanser. Sparsör spelade med fem spelare på mittfältet och en ensam forward. De rullade boll mycket bra och spelade en fin fotboll. Men lag som spelar genom mittfältet passar oss väldigt bra, för när vi stjäl boll och ställer om är vi riktigt giftiga. I första halvlek hade Sparsör det ganska svettigt när Noffe och Johan gång efter annan ställde till bekymmer med sina djupledslöpningar. I ett tidigt anfall lyfte Johan in bollen mot Martin som hävde sig fram vid utkanten av straffområdet och nickade bollen strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Viitala var nära att få fritt skottfält i straffområdet när Noffe ryckte ifrån sin försvarare och släppte bollen snett bakåt. Tyvärr gick bollen strax bakom Viitala. Benjamin gick på genombrott men fick bollen lite för långt ifrån sig och målvakten kunde parera. Med fem minuter kvar på halvleken fick vi ändå utdelning. Någon smart person (Samuel själv?) kom på att det kanske vore bra att lyfta upp Samuel centralt vid våra insparkar. Och det var bra. Ole slog en inspark som Samuel nickade vidare. Till slut hamnade bollen hos Martin som på vänsterkanten tvåfotade sig förbi sin försvarare och lyfte in bollen med vänstern. Johan, Noffe och Viitala hade tagit sig in i straffområdet och när Johan inte riktigt nådde fram till bollen kunde Noffe istället sätta dit huvudet. Noffes första nickmål sedan när...? Bra avslut med huvudet var det i alla fall och målvakten hann inte ner vid bortre stolpen.

Andra halvlek såg ut ungefär som första. Sparsör förde spelet och Od skapade chanserna. Viitala var igenom två gånger från vänster efter bland annat fint samspel med Daniel. Båda situationerna slutade med skott strax utanför. Johan fick en liten knuff i straffområdet som åtminstone Thomas bedömde som straff. Noffe var nära att gå igenom ett par gånger och var också fri vid ett tillfälle. Magnus slog en lyra på bortre och Martin lade ner bollen till Noffe. Men flaggan kom upp och Noffe fick inte chansen att ytterligare visa prov på sin näsa för målet. Sparsör spelade mer vårdslöst i andra halvlek, eller så lyckades Benjamin läsa deras spel bättre. Oavsett vilket bröt Benjamin ett otal gånger i andra halvlek och skapade chanser både åt sig själv och oss andra. Ett par gånger var Benjamin igenom, men målvakten avvärjde. Efter att en Sparsörspelare lekt målvakt utaför straffområdet fick Od en frispark i bra läge. Benjamin stod länge fri, men Martin uppfattade det för sent och frisparken blev inte heller den bra. Med tio minuter kvar att spela bröt vi åter ett anfall vid mittplan och Noffe frispelade Martin som hade ett gyllene läge att avgöra matchen. Målvakten fick ett litet finger på avslutet, som kanske skulle gått utanför även utan den touchen. Efter det läget blev det som vanligt i år. Motståndarna flyttade upp allt de hade och vi försvarade oss med näbbar och klor. Ole fick göra flertalet svettiga ingripande när Sparsör matade låga hårda inläggsskott. Målvakten kom upp på ett par hörnor i slutet och det osade katt ordentligt. Särskilt när Joel skadade sig mitt i alltihop och vi fick försvara oss med en spelare mindre någon minut. Men vi redde ut stormen igen och ytterligare tre sköna poäng var våra.

3 kommentarer:

Blank sa...

Härligt härligt!!

dahol sa...

Idag kanske vi skulle dödat matchen i andra halvlek, men visst är det spännande med uddamålssegrar? :-)

Kul med bra med folk på matchen, trots halvkass väder och AIF-match i Kinna. Publikstödet betyder mkt när vi tvingas försvara oss i slutet av matcherna!

Ods fans sa...

Super bra jobbat!