torsdag 7 maj 2009

Seger mot Borgstena!

Borgstena - Od 2-3 (0-1)

0-1 (41) Martin Holmén (Christoffer Carlsson)
0-2 (49) Benjamin Johansson (Christian Viitala)
1-2 (54) Pährsson
1-3 (78) Martin Holmén (Benjamin Johansson)
2-3 (80) Patrik Wernklev

Gula kort: -

Ole
Magnus, Joel, Esping, Näsström
Johan, Daniel, Benjamin, Viitala
Noffe, Martin

avb: Samuel, Mellis, Jocke

Od gjorde en ganska stark första halvlek i derbyt mot Borgstena. Vi skapade en hel del klara målchanser och skotten mot Ole var lätträknade. Backlinjen låg helt rätt och lyckades ha full koll på en av dom bättre anfallarna i denna serien, Wernklev den yngre. Bästa chansen hade Martin då Viitala slog en perfekt boll från mittplan ute till vänster. Bollen seglade över mittförsvaret och friställde Martin vars försök till lobb över målvakt på halvdistans blev för tamt. Lite senare var Noffe igenom men målvakten fick en liten tå på bollen när Noffe försökte runda. Noffe hade ytterligare ett genombrott som sånär slutade i friläge. Även Johan försökte från högerkanten och hade ett giftigt avslut som slank strax utanför målvaktens bortre stolpe. Målet kom till slut efter ett lite längre anfall där Johan till slut släppte in bollen på Noffe en bit in i straffområdet. Noffe släppte tillbaka bollen till Martin som skottfintade sig förbi en motståndare och rullade in bollen vid bortre stolpen.

Andra halvlek bjöd på en smakstart för Od då Viitala skarvade perfekt på ett inkast från Noffe och Benjamin vann en nickduell med en försvarare och gjorde sitt andra nickmål i årets serie. I det här läget kändes det ganska tryggt då Borgstena inte skapat mycket under matchen. Men ett slumpmål förändrade matchbilden. Ett inlägg träffade en Borgstenaspelare vid utkanten av straffområdet i huvudet och bollen studsade via huvudet in i främre krysset. Efter det blev vi lite ängsliga i vårt spel och kom lite för långt ner i banan med vår backlinje. Vilket i och för sig fick till följd att Borgstena inte kunde hota speciellt mycket i djupled. När Borgstena lyfte upp Pär Larsson fick de äntligen lite tryck. Nu var vi lite pressade och hade lite svårigheter att komma åt den ståtlige Perrys nickar och touchar. Tillfälligt andrum uppstod då Benjamin satte bollen i djupet på Martin. Martin förvaltade passen på bästa sätt. Ryck förbi Wernklev den äldre och ett säkert avslut vid bortre stolpen. Nu var väl matchen klar? Icke! På en fast situation petade Patrik Wernklev in reduceringen. Borgstena lyckades dock inte sätta samma tryck som Hössna utan vi kunde hålla undan på ett relativt säkert sätt. I övrigt att notera från andra halvlek finns Viitalas stolpskott efter framspelning av Samuel.

Plus till Esping som var först på det mesta och var bäst i en mycket stabilt spelande backlinje!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att man kan läsa om ännu en seger, grattis!!
Tråkigt dock att det krockade med Hudas F16 match, tonårsdottern hade nog inte blivit nådig om man kikat på Od istället:-)
//Suzanne

dahol sa...

Gott med en bra start! Nu tar vi sikte på onsdagens B-lagsderby och sedan fredagens hemmamatch mot Sparsör!

Ods fans sa...

Grattis grabbar till ännu en vinst!