2-1 (50) Christoffer Carlsson (Johan Holmén)

Johan, Viitala, Benjamin, Daniel
Noffe, Martin

avb: Näsström, Jocke, Edward, Mellis

Gula kort: -

Matchen mot Dalsjöfors blev ingen rolig historia sett ur blå synvinkel. Vi startade matchen hyfsat och Johan hade ett rungande ribbskott efter bara ett par minuter. Benjamin var nära att få ett fint läge men Martin slog passen lite för brant efter att ha brutit in från kanten. I övrigt var det lamt i första halvlek. Vi var steget efter i de flesta situationer och lyckades inte med vårt passningsspel. Dalsjöfors rullade boll bra och har två riktigt duktiga innermittfältare. Men försvarsmässigt är vi stabila i år och det skapades egentligen inte mycket chanser. Att det ändå står 2-0 till Dalsjöfors i halvtid berodde på att Dalsjöfors ständiga malande trots allt gav utdelning i form av mål på två halvchanser. Första målet är en hörna som seglar över försvaret och ligger fri en lång stund innan Dalsjöforsspelaren kan vräka sig fram och peta in bollen. Andra målet är ett skott från långt håll som Ole normalt tar. Den här gången går dock bollen via Oles hand och i en båge in i målet.

Efter att vi pratat alvar i halvtid och ändrat om till 4-5-1 går vi ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Vi sätter bra tryck på Dalsjöfors och Noffe, Johan och Benjamin tar täten med djupledslöpningar som river hål i Dalsjöfors försvar. Vi får också resultat ganska omgående. Johan slår en helt underbar pass till en lika underbart djupledslöpande Noffe som avslutar med en perfekt lobb till 1-2. Nu är vi verkligen på gång och får bra tryck mot motståndarnas försvar. I det läget missar Martin en pass på mittplan och Dalsjöfors kontrar på ett mycket bra sätt. En perfekt djupledsboll till Dalsjöfors forward som har gjort en perfekt löpning och avslutet är stensäkert. 3-1 och luften går lite ur oss. Vi försöker trycka på det sista och ändrar om till 3-4-3. Daniel får problem med andningen och det blir lite kaos innan vi får in Näsström som back i en trebackslinje. Tyvärr får vi inte riktigt ordning på anfallsspelet och istället kan Dalsjöfors göra 4-1. En riktig skitmatch där bara Noffe och Johan kommer upp i någorlunda normal standard. När jag skriver detta vet jag dock att det blir bättre!