1-0 12 min Jonatan Johansson (Christian Viitala)
2-0 15 min Samuel Wiberg (Andreas Näsström)
3-0 27 min Andreas Näsström (Christian Viitala)
4-0 31 min Christian Viitala (Jonny Esping)
5-0 41 min Andreas Näsström (Christian Viitala)
6-0 81 min Jonny Esping (Christian Holmén)

David, Waller, Jonatan, Edward
Thomas, Viitala, Esping, Näsström
Mellis, Samuel

Robin, Christian, Daniel

B-laget tog årets hittills största seger borta mot Borgstena IF. Riktigt bra spel i första halvlek gav en 5-0-ledning i paus. Spelkvaliteten gick ner något i andra, men ett mål till blev det och slutresultatet skrevs till 6-0.

Od tog tag i spelet redan från start och rullade boll fint. Särskilt David var riktigt pigg i matchinledningen och stod för många fina uppspel och en och annan offensiv utflykt. Centralt på mittfältet tog Viitala/Esping tag i taktpinnen direkt. Viitala med sitt fina passningsspel och Esping med sitt kompromisslösa närkampsspel.

Jonatan skallade in 1-0 stenhårt i nättaket efter en hörna från Viitala. Några minuter tidigare hade Jonatan sånär satt en nick efter Mellis-hörna, men nu var siktet alltså rätt inställt. Lillebroder Johansson är sannerligen stark i luftspelet!

Samuel ökade på till 2-0 strax efter Jonatans ledningsmål. Näsström gjorde, som många gånger under första halvlek, en stark löpning utmed sin vänsterkant. Inspelet gick förbi Mellis, men Samuel rakade in bollen säkert. Om Samuel inte hunnit fram fanns Thomas som backup direkt bakom, så Od fyllde verkligen på bra i straffområdet i den situationen.

3-0 gjorde Näsström själv. Viitala fick en enkel assist då han släppte bollen i sidled och Näsa använde styrka och fart när han trampade in från vänsterkanten och satte bollen säkert i bortre. Viitala tog för sig i assistprotokollet ordentligt denna dag, men ville även måla. Långskott, fin båge över målvakten och 4-0.

Näsströms andra för dagen gav 5-0 några minuter före paus. Viitala spelade snett inåt bakåt och Näsa satte bollen med högerfoten utom räckhåll för Borgstenas målvakt.

Förutom målen hade Od ytterligare mållägen. Esping hade ett fint nickläge efter inlägg från Näsström och Mellis blev två gånger avblåst för offside efter att ha rundat målvakten och bara skulle lägga bollen i nät. En gång kan det möjligen ha varit offside även om det var mycket tveksamt, men vid det andra tillfället var det en Borgstena-spelare som spelade fram Mellis...

Det är alltid svårt att hålla uppe spelet när man gjort en alldeles ypperlig första halvlek. Od fortsatte spela helt okej, men inte samma goa rull och flyt i spelet som i första halvleken.

Esping slog in andra halvlekens enda mål som betydde 6-0. Christian spelade fram och Esping, centralt i straffområdet, slog in bollen via målvaktens fingertoppar. Robin hade ett bra läge att göra 7-0 då Esping släppte bollen snett bakåt. Hårt avslut, men ganska rakt på målvakten.

Noterbart från den andra halvleken är också Tarkkis frilägesräddning med cirka kvarten kvar att spela. En Borgstena-spelare snappade upp en lite lös hemåtpassning och kom fri från halva plan. Tarkki fintade utrusning, men backade hem och reflexräddade på mållinjen istället.

Bra insats rakt över. Extra plus till trion Viitala, Näsström, Esping.