söndag 29 juni 2008

1-2 mot Södra Ving!

Od - Södra Ving 1-2 (1-0)

1-0 Daniel Holmén (Martin Holmén)

Gula: Samuel, Johan, Viitala, Näsström

Esping
Jonatan, Samuel, Näsström, Viitala
Johan, Olle, Benjamin, Daniel
Noffe, Martin

Tobbe, David, Waller, Jocke


Det började bra mot Södra Ving. Olle vann en nickduell och fick fram bollen till Martin som en bit in i straffområdet lade bollen till rätta åt Daniel som med bra fart trampade förbi sista försvararen och rullade in 1-0 till Od. Efter det följde en spelmässigt ganska jämn halvlek, möjligtvis med lite mer bollinnehav för Södra Ving. Förutom ett stolpskott från håll som Jonny avvärjde fint var det dock vi som stod för farligheterna.

- Ett par hörnor var nära att resultera efter kalabalik i straffområdet. Närmast var Olle med en boll som räddades på mållinjen.
- Samuel blev brutalt nedgjord i straffområdet efter en halvtimmes spel men tyvärr för Ods del friade domaren.
- Martin blev frispelad på högerkanten men målvakten gjorde en fin räddning på skottet från lite halvdålig vinkel.
- Johan fick ett friläge efter att Daniel slagit en snabb frispark efter att blivit nedgjord på mittplan. Tyvärr valde domaren av någon anledning att blåsa av spelet och låta oss slå om frisparken.
- Noffe fick på ett bra skott strax innanför straffområdet, men återigen svarade Södra Vings målvakt för en mycket bra räddning.

I andra halvlek har motståndarlagen haft en tendens att tröttna och låta Od ta över spelet allt mer. Södra Ving gjorde tvärtom. Laget gjorde en riktigt bra andra halvlek och satte två mål på oss på liknande vis. Första målet var en genomskärare ut på högerkanten, slagen av deras bästa spelare. Arben Merovic på mitten var mycket duktig med boll och svår att ta bollen av. Södra Vings yttermittfältare spelade in bollen framför mål där deras kvicke anfallare (Nexhat Preteni) rullade in bollen i öppet mål. Andra målet var som det första fast utan mellansteget med yttermittfältaren. Merovic slog ytterligare en lysande boll och denna gången löpte Preteni själv på bollen. Friläge och stensäkert avslut bakom Esping i målet.

Eftersom detta är ett referat i Ods blogg tänker jag ändå räkna upp några av de farligheter vi skapade i andra halvlek.

- Benjamin får bra skottläge strax utanför straffområdet, men avslutet går utanför.
- Noffe slår ett perfekt inlägg till Martin som inte får träff på nicken.
- Viitala väggspelar med Martin och avslutar med högern, i ribban.
- Daniel lyfter in bollen på första där Martin möter med huvudet, men återigen blir det ingen ordentlig träff på bollen.
- Noffe vänder bort sin försvarare i straffområdet. Södra Ving räddas av att försvararen ändå får ut ett ben och lyckas reflektera det hårda skottet till hörna.
- Daniel tvåfotar bort försvararen men fastnar på målvakten efter att sånär kommit förbi med ytterligare en tvåfot.
- Johan är nära ett flertal ggr att springa igenom men har inte riktigt marginalerna med sig.

Sammanfattningsvis var det en ganska jämn match där Södra Ving stod för bollinnehavet och Od för målchanserna. Södra Ving var dock mer effektiva i avsluten och det känns konstigt att de inte tagit fler poäng i serien än de gjort. De har en mycket duktig målvakt (Marcus Andersson), bollskicklige Merovic på mitten och en kvick och vass anfallare i Preteni. Dessutom tyckte jag att Elon Lövgren på innermittfältet visade upp goda intentioner. Och jag kan inte låta bli att nämna Hasse Gustafsson som 41(!) år ung gjorde en mycket stabil insats som vänsterback.

Od då? Benjamin jobbade som vanligt föredömligt. Daniel inledde matchen mycket starkt. Esping var stabil som vikarierande målvakt och generellt sett gjorde vi en ok insats. Men det kanske märktes lite att vi inte haft jättebra närvaro på träningarna det sista. Ändring på det i veckan som kommer, så låter vi Redväg sota för denna förlusten!

Inga kommentarer: