0-1 Henric Waller (Christoffer Carlsson)

Jocke, Tobbe, Waller, David
Thomas, Esping, Viitala, Näsa
Noffe, Edward

Avb: Hjalle, Daniel

B-laget gjorde inte en av årets främsta insatser, men seger blev det ändå. 1-0 efter 0-0 i paus. Waller klev fram och avgjorde tillställningen efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Värmeböljan som angripit Sverige de senaste dagarna gjorde att tempot i B-lagsmatchen i Töllsjö av förståliga själ var ganska lågt. Att passningsspelet i första halvlek var så förtvivlat dåligt kan man dock inte skylla på vädret. Ej heller på övriga förutsättningar då gräsmattan var nyklippt och fin och bollarna var fulla med luft.

Tre bra målchanser noterades ändå i första halvlek. Ett genombrott signerat Näsström efter två minuter och två Eddie anfallarn-chanser (efter 4 minuter respektive 42 minuter) efter fina passningar från Noffe. Edward tog med sig bollen med riktigt bra första tillslag i halvsvåra lägen båda gångerna, men fick inte till avsluten.

I den andra halvlekens inledning hade vi vår bästa period. Passningsspelet höjdes och vi fick bra tryck mot Töllsjös mål. Noffe fick en frilägeschans (pass Viitala) men vänsteravslutet blev aningen tamt och Näsström bröt fram från mittbackspositionen och sköt ett skott som målvakten gjorde en konstig benparad på.

I 57e minuten kom matchens enda mål. Viitala slog en av flera bra hörnor. Od-gänget var väl samlade vid första stolpen och efter viss kalabalik låg bollen helt plötsligt framför veteran Wallers fötter. En enkel bredsida och det var 1-0.

Under sista kvarten lyfte Töllsjö sig något på nytt och matade mycket långa bollar. Näsström/Waller nickade bort det mesta, men vid ett tillfälle tvingades även Tarkki rycka in och göra en riktigt fin räddning. Skönt med målvakter som kliver fram när det behövs!

Tre poäng trots knackigt spel stundtals, härligt härligt!

Plus till Tobbe och Waller för gediget backspel matchen igenom. Bäst i andra halvlek var annars Näsström då han klev ner i mittförsvaret. Nollan med viktig räddning på slutet ger förstås även Tarkki mer än godkänt betyg.