söndag 29 juni 2008

B-laget avslutade våren med 2-0 mot Knallen!

Od B - Knallen A 2-0 (1-0)

1-0 9 min Benjamin Johansson (Johan Mellåker)
2-0 71 min Edward Marinder (Robin Eriksson)

Ole
Jocke, Waller, Tobbe, David
Thomas, Benji, Viitala, Edward
Mellis, Esping

Avb: Robin, Larsson, Christian

B-laget såg till att säkra serieledningen över sommaruppehållet via 2-0 hemma mot IK Knallen. Matchen skulle egentligen spelats på Ryda i Borås, men hundutställning gjorde att matchen flyttades till Odenvallen.

Esping inledde dagen med att sätta årets högsta skott på Odenvallen i första spelminuten. Därmed satte han nivån på avsluten för Ods FF denna dag. Mycket målchanser och smånätt passningsspel, men missar i massor.

Benjamin gav ändå de blå ledningen ganska tidigt i matchen. Ett mäktigt skott från distans, inte helt olikt Samuels dito i säsongspremiären mot Knallen. Benjis skott var dock lite hårdare. Mellis hade bästa chansen att utöka i första halvlek med ett friläge där skottet gick rakt på målvakten. Knallens bästa var en Kolodin-frispark från distans i tredje minuten, men Ole flög som en olympisk gymnast och räddade uppe vid högra krysset.

1-0 i paus med mersmak. Knallen var ganska givmilda när det gällde att ge ytor och tid på mittfältet och man kan lugnt konstatera att Od och framför allt Benjamin ägde det centrala mittfältet från start till mål.

I den andra halvleken radade Od upp fina målchanser. Mellis rundade redan efter två minuter målvakten i friläge, men i halvsvår vinkel träffades burgaveln. Mellis hann med ytterligare ett par fina målchanser, men avsluten ville sig inte.

Edward var pigg på vänsterkanten redan i första halvlek och efter att ha varit ute och hämtat andan lite i början av andra kom han in i anfallet drygt 20 minuter kvar att spela. Nästan omedelbart tackade han för förtroendet och slog in 2-0. Robin skarvade, Edward tog med sig bollen i steget, rundade målvakten och satte bollen tätt intill stolpen. Vackert! Fem minuter senare var det reprisdags. Edward fri, förbi målvakten igen, men med hela målet öppet träffade den gode Marinder stolpen. Robin hann även han med ett par riktigt fina målchanser innan han efter 37 minuters inhopp haltade ut med kramp.

Ytorna var enorma på offensiv planhalva i andra halvlek, särskilt då Knallen satsade framåt med trebackslinje mot slutet. Edward var nära ett volleymål just före slutsignalen. Målvakten räddade och på returen lyckades inte Waller få någon fason på avslutet.

Ole stod långa stunder sysslolös i den andra halvleken, men vid ett tillfälle kontrade Knallen bra och Kugelman tvingades till en frilägesräddning.

2-0 slutade matchen och Od B går till sommarvila i serieledning i Fristad C Reserv.

Inga kommentarer: