Johan, Benjamin, Samuel, Daniel
Noffe, Martin

avb: Magnus, Mellis, Waller, David

En stabil laginsats var vad som presterades i bortamatchen mot Målsryd. Vi fick inte riktigt igång passningsspelet som vi ville, men då tog vi istället rygg på Esping och krigade till oss tre i slutändan ändå ganska klara poäng.

Första halvlek bjöd inte på jättemycket i målchansväg. Noffe hade en fin vändning till Johan som i sin tur släppte i djupet på Benjamin vars snett inåt bakåt pass på halvchans blev lite för hård för att Martin skulle nå fram och avsluta. Samuel hade bästa chansen i första halvlek. Ett långt inkast skarvades av Esping och letade sig fram till en fristående Wiberg. Avslutet gick en bit över. Utdelning fick vi ändå i 35:e minuten när bollen studsade ut till Johan som drog till direkt från 25 meter. Riktigt bra träff och bollen satt precis intill stolpen bakom målvakten som inte riktigt hann dit (ngt skymd).
Johan gör 1-0.

Målsryd var inte ofarliga. Framförallt hade de ett par duktiga yttermittfältare som skapade oreda titt som tätt. Några riktigt farliga målchanser hade de ändå inte i första halvlek.

Inför andra halvlek flyttade vi upp Viitala på mittfältet för att försöka få igång passningsspelet på mittfältet lite bättre. Det lyckads delvis och stundtals rullade vi boll som vi kan och ska göra. Johan var nära att göra 2-0 när han rann igenom på högerkanten. Avslutet i friläge tog stolpe ut. Istället vände Målsryd på spelet och efter lite slarv i eget straffområde tvingades Od släppa in kvitteringen. Turligt nog fick vi precis det vi behövde i och med Daniels kyliga avslut. Noffe satt in en svepande boll i straffområdet och Martin lade ner bollen till Daniel som kom framrusande i mitten av straffområdet. Daniel gjorde som sagt inget misstag och vi var åter i ledning. Benjamin satte sedan 3-1 på nick efter en av många farliga hörnor.

Målsryd hade en giftig chans vid 3-1 men Ole var nere och skopade ut bollen som såg ut att vara misstänkt över mållinjen. Ole bedömde dock bollen som räddad, precis som domaren.

Martin kunde satt 4-1 i slutet, fint framspelad av Näsström, men tog lite för god tid på sig innan avslutet.

Bland övriga målchanser kan noteras att Tobbe inte var helt långt ifrån att göra en mindre kopia av maradonamålet mot Länghem. Någon fint mindre var det och tyvärr blev sista dragningen inte helt lyckad och målvakten kunde avvärja.

Plus idag till Benjamin, som vanligt en stabil insats. Noffe gör ett fruktansvärt bra jobb från forwardsposition och Esping vann det mesta i luftduellväg. Även Johan gjorde återigen en bra insats och hade mycket boll i båda halvlekarna.