1-1 26 min
1-2 67 min
2-2 68 min Jonny Esping (Magnus Fogelström)
3-2 88 min Olle Ohlsson (Jonny Esping)

Od tog en ruskigt skön seger hemma mot Alvhem. Med många återbud fick coach Ole K gräva djupt i spelarlistan för att få ihop fullt lag. Bland annat kallades Olle Ohlsson in som inte gjort en träning sedan 2008. Detta visade sig bli ett lyckat drag då Olle stod rätt i straffområdet i slutminuterna och stötte in segermålet.

Det var ett revanschsuget Od som tog sig an Alvhem idag. Efter torsken senast mot Ale ville man direkt ta sig tillbaka in på segerspåret. Det blev mycket kamp i det sköna syrerika fotbollsvädret. Od ställde upp med en offensiv uppställnining. Bara tre backar och en släpande forward i Samuel W bakom duon på topp Mellis och Hägne.

Od tog kommandot omgående och skapade målchanser. Alvhems målvakt visade sig dock vara ett riktigt monster. Stor som ett hus och kung i luften. Dessutom skicklig i sina utrusningar. Efter ett par missade målchanser kom 1-0 i samband med ett långt inkast. Mellis kastade och via motståndare hittade bollen Martin D som på volley satte dit 1-0. Alvhem replikerade tyvärr snabbt därpå. Flipperspel efter en frispark och till slut skott i mål.

I pausvilan snackade Od bara om att trumma på. Utdelningen kommer förr eller senare. Efter paus stumnade benen på sina håll. Olle Ohlsson och Daniel W hoppade in. Båda bra inhopp. Daniel W var väldigt nära att göra 2-1 efter att ha dribblat sista backen och skjutit. En grym räddning stoppade 2-1. Od var hetare och Alvhem fick slå ifrån sig. Något mål kom dock inte.

Istället nickade Alvhem in 2-1 efter 67 minuter. Tungt värre i det läget. Tack och lov fick Od till en snabb replik. Långt inkast och skarv från Elofsa pajks farsas son, som numera heter Fogelström. Esping drog på studsande boll och stolpe in 2-2.

Od fortsatte att trycka på framåt. Klockan började närma sig 90 minuter och det var på väg at sluta oavgjort. Men plötsligt händer det. Mellis slår ett inlägg från höger. Esping spelar in den i straffområdet och där står Olle och styr in det sköna 3-2-målet. Noterbart är att Olle inte gjorde ett enda mål år 2008 när vi gjorde 100 stycken. Han sparade det till idag och det passade utmärkt.

Seger 3-2 och Od är fortsatt med i kampen bakom suveräna Hedared och International. Bra jobb från samtliga gubbar idag. Esping var väldigt stark i luften. Daniel W gjorde ett inhopp som var kul att se, men genomgående bra kämpartakter. Magnus förstås oerhört viktig i försvaret som vanligt.