söndag 13 juni 2010

Långared - Od 3-5 (2-2)

Långared - Od 3-5 (2-2)

Johan Jansson
Jocke Levinsson, Magnus Fogelström, Samuel Wiberg, David Johansson
Martin Davidsson, Jonny Esping, Daniel Holmén, Jonas Ohlsson
Johan Mellåker, Fredrik Hägnerud

Henric Waller, Daniel Wiktorsson, Linus Johansson

Rött: Samuel Wiberg (två gula) (79 min)
Gula: Jonny Esping (avst nästa), David Johansson (avst nästa), Fredrik Hägnerud (första)

Målen:
0-1 20 min
1-1 22 min Daniel Holmén (frispark)
2-1 25 min Jonny Esping (Daniel Holmén)
2-2 37 min
2-3 49 min
3-3 77 min Fredrik Hägnerud (Daniel Holmén)
4-3 83 min Johan Mellåker (Linus Johansson)
5-3 84 min Johan Mellåker (Fredrik Hägnerud)

Efter många om och men fick Od med sig alla tre poängen från Ollevi. Underläge 2-3 vändes till seger 5-3 trots att man åkte på ett rött kort vid ställning 3-3. Johan Mellåker blev matchvinnare med två sena mål.

Od startatde helt okej och hade två bra lägen tidigt. Från innermittfältet hittades Melis en gång och Hägne en gång. Särskilt Hägnes läge var riktigt fint, men Långareds målvakt avvärjde två gånger om.

När Magnus fick utgå med stramande baksidor (en otrevlig klassiker) fick Od göra ett tidigt byte i försvaret. Waller kom in. Vi hade svårt för deras högerytter som hittade bra ytor bakom David och 1-0 kom därifrån. Ett skott i dålig vinkel, men välplacerat gav hemmalaget ledningen.

Od kom tillbaka med två snabba mål. Daniel skruvade in en frispark nära krysset och nästan direkt efter nickade Esping in en hörna. Ledning 2-1 och nu kändes det som Od hade bra kontroll.

Slutdelen av första var dock inte riktigt bra och Långareds kvittering kom inte speciellt oväntat. Jansson i målet fick en redig smäll innan bollen forcerades in men målet blev godkänt.

I paus snackade vi om att fokusera på spelet och inte på något annat. Domaren höll en hög nivå, men ingen kan säga att det ena eller det andra laget fick några fördelar.

Od fick en olycklig start på andra då Långared satte dit 3-2 på retur efter ett distansskott. Esping hade ett kvitteringsläge direkt därpå, men fick inte till avslutet. Efter detta gör inte Od någon speciellt bra andra halvlek. Tiden rullar på och ingen riktig ordning på spelet. Vi chansar och går ner på trebackslinje och då kommer kvitteringen. Mellis jagar rätt på en boll ute till höger, släpper till Daniel som sätter in den centralt till Hägne som slänger sig fram och stöter in 3-3.

Sägas ska att Långared egentligen hade fler lägen vid ställning 3-2 då de anföll hårt på vår högerkant när vi bara hade tre backar.

Med drygt tio kvar åker Samuel W ut. På något sätt blir detta en positiv boost för Od. Vi spelar 4-3-2 och med jävlar anamma får vi ordning på spelet igen och Mellis rinner igenom två gånger om och sätter både 4-3 och 5-3. En riktigt skön seger blir det till slut trots att spelet var ganska stapplande till och från. Hårt jobb hela vägen gav utdelning den här gången.

Tyvärr hopar sig nu avstängningar och skador inför nästa match. Samuel W utvisad efter snack med domare, David i Korte gult kort för samma sak och avstängd. Esping fick sitt tredje för året med (ojuste spel). Även Hägne fick en onödig tjötvarning, men är inte avstängd. Magnus och Broberg skadade och sedan tidigare ett gäng spelare skadade.

Kan vi enas om att det är slut på onödiga gula kort nu?

Inga kommentarer: