Noffe, Daniel H, Jonas, Martin D
Samuel, Mellis

Linus

Gult: David (andra)

Värmen knäckte Od i dagens match borta mot FC Ale. Man hade bara tolv man med sig från början och när Noffe gick sönder efter 25-30 min blev det alldeles för tungt.

Ale var ett storväxt och tungt lag. De började också bäst på den stenhårda planen i den galna hettan. Jansson tvingades till en riktigt fin räddning till hörna och i övrigt stod han för några bra utrusningar.

Framåt mitten av första halvlek hade Od jobbat sig in i matchen och tog över så smått. I samband med fasta situationer skapade man sina vassaste chanser. Samuel hade en nick som målvakten räddade efter en frispark bland annat. Ytor fanns på kanterna och Daniel och Noffe började hitta varandra mer och mer med crossbollar. Efter runt halvtimmen var dock olyckan framme då Noffe stukade foten och tvingades bryta. Med bara en avbytare sedan innan var det minst sagt olyckligt att tappa en av våra löpstarkaste spelare.

Od fortsatte ändå starkt i början av den andra halvleken. Detta var Ods bästa period och man hade fyra heta målchanser. Martin D var riktigt het och kom runt på sin kant ett par gånger, men avsluten fick han tyvärr inte till. Linus hade ett bra skott i straffområdet som räddades, men vassaste chansen hade Mellis. Daniel knäade fram bollen och Mellis avslutade ren med målvakten, men en fin fotparad stoppade målet från påhälsning. När Ale kontrade in 1-0 en kvart in på andra gick luften ur Od. Sista halvtimmen var sedan Ale klart bättre och Od lyckades in skaka fram någon mer riktigt het målchans. 2-0 kom i slutet och det går inte att säga annat än att Ale vann rättvist.

Tyvärr blev antalet tillgängliga spelare en avgörande faktor idag. Med några avbytare till hade Od säkert kunnat stå upp bättre matchtiden ut. Nu gick vi rejält på knäna sista halvtimmen och då är det förstås tungt och väldigt frustrerande.

Magnus var som vanligt väldigt stabil och får bästa betyget. Linus och Jonas slet bra på mittfältet och är värda lite plus med.