måndag 19 maj 2008

3-2 mot Ambjörnarp!

Ambjörnarp - Od 2-3 (1-2)

Ole
Rikard, Viitala, Olle, Noffe
Johan, Benjamin, Daniel, Esping
Samuel, Martin

avb: Magnus, Näsström, Mellis, Tobias Johansson

0-1 Johan Holmén (Benjamin Johansson)
1-2 Samuel Wiberg (Johan Holmén)
2-3 Johan Holmén (Samuel Wiberg)

Matchen mot Ambjörnarp kunde knappast startat mycket bättre. Första målet var ett riktigt mönsteranfall. Innermittfältare (Daniel) spelade upp bollen på mötande forward (Martin) som släppte bollen hemåt till innermittfältare (Benjamin). Benjamin slog direkt bollen i djupet på en yttermittfältare (Johan) som redan var på språng. Johan avslutade sedan behärskat och rullade in bollen vid bortre stolpen.

Utan att spela så bra som vi borde kunna göra tycker jag att vi har ett ganska bra grepp spelmässigt om första halvlek. Vi rullar boll hyfsat och skapar förutom målen också en del lägen.
- Samuel krigar föredömligt och hinner emellan back och målvakt, men i ett trängt läge går avslutet utanför.
- Martin slår en kort frispark till Daniel som har löpt ifrån sin markering i straffområdet, men en back i Ambjörnarp läser spelet bra och hinner täcka skottet.
- Frispark från Martin boxas av målvakten. En liten touch av våra framrusande spelare hade nog räckt där.

Ambjörnarp är dock inte ofarliga. De spelar smart försvarsspel och ställer om snabbt. 1-1 kommer efter en situation där vi tappar bollen nära motståndarens straffområde. Försvararen driver fram bollen en bit och sätter den sedan i djupet. I det här läget står vi lite och sover och Olle får en löpduell från mittplan med motståndarnas anfallare. Ole räddar friläget men domaren hittar en straff. Olle klarar sig från frilägesutvisning, men straffen sitter säkert bakom Ole.

2-1 gör Samuel från nära håll efter att Johan slagit ett perfekt inlägg från sin högerytterposition.

Inför andra halvlek byter vi in Näsström och Magnus i backlinjen. Vi får in lite mer snabbhet och Ambjörnarps omställningar känns inte lika farliga i andra halvlek. Halvleken börjar däremot dåligt. Vi slarvar i ett par situationer och Ambjörnarp kan alldeles för enkelt göra 2-2.

Andra halvlek är ganska lik den första, med skillnaden att vi skapar betydligt fler chanser.
- Benjamin rinner igenom i mitten efter skarv av Martin. Vänsterskottet går utanför.
- Daniel tar en tung löpning och får bollen av Benjamin mitt framför mål. Bollen tar dock benskyddet på vänsterbenet och smiter strax utanför stolpen.
- Martin lurar två försvarare i straffområdet och faller på den tredjes ben. Inspark.
- Martin får öppet mål från 20 meter efter en snedspark av målvakten, men bollen studsar upp precis i tillslagsmomentet och bredsidan går över mål.
- Samuel får ett friläge efter att motståndarnas målvakt träffat egen försvarare. Avslutet går rakt på målvakten.
- Martin får bra skottläge från lite snäv vinkel men tar i för kung och fosterland och bollen går högt över. Benjamin var bra sugen på en pass snett inåt bakåt i det läget.
- Benjamin skjuter från distans till höger.
- Viitala träffar virket med en hörna. Benjamin med flera försöker förgäves trycka in returen.
- Näsström löper igenom på passning av Daniel. Näsström är först nära själv och sedan återigen Benjamin på returen.

Det avgörande målet gör Johan med tio minuter kvar att spela. Samuel släpper ut bollen på högerkanten och både målvakten och försvararen slänger sig förbi bollen. Johan får till en yttersida som sakta rullar i mål.

I slutet av matchen handlar det mest om att slå ifrån sig och att försöka hålla bollen på motståndarens planhalva. Samuels huvudspel är extremt nyttigt i det här skedet när det blir en hel del fasta situationer, framförallt långa inkast.

Stort plus i denna matchen till Johan, som förutom att han är inblandad i samtliga målen gör en mycket bra match spelmässigt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

bra sletet på plan men tycker ju tomas borde fixa lite mer stake så han vågar byta ut några spelare när han ser att dom inte orkar i andra halvlek till exempel martin som mestadels gick på planen under andra..

Anonym sa...

På samma sätt som du borde skaffa lite mer stake och våga stå för din åsikt? :)

Martin sa...

Ring gärna mig så ska jag förklara varför vi inte gjorde de bytet/bytena. Jag förklarar gärna mina beslut för någon som tycker och vågar stå för vad dom tycker.

Härligt ändå att det kommer kritik mot lagledningen efter fyra raka segrar i inledningen av serien.

mvh
Martin Holmén

Anonym sa...

Gött lite munhuggeri det gillar jag :-)

Härlig vinst blev det iallafall. Bra match av johan som va inblandad i alla målen.

Lycka till i morgon (söndag) kan tyvärr inte komma och titta, tåget går tidigt.

Ha de Samuel

Anonym sa...

Härligt jobb i både fredags och söndags .. kan vara bra för oss att få lite tuffa matcher ...
Mvh Noffe