fredag 9 maj 2008

19. Hysén



Johansson tyckte det var på sin plats att jag la in nästa namn på min topp-20-lista och det hade han förstås helt rätt i. Ska 20 klipp hinnas med innan säsongen är till ända får man änna öka takten lite.


Nummer 19 på min lista är kunglig på många sätt. Gamla Liverpool-spelare är ju alltid uppskattade och särskilt sådana som inte kan dölja sina sympatier då han ska agera expertkommentator när Pool spelar. Glenn kanske inte alltid har fullständig koll som kommentator annars, men hans "nu är det faaarliiiiiigt!!" är underbara. En av mina favoritkommentatorer alla kategorier.


Nu är det inte Hyséns sköna kommenterande som tar honom in på listan. Faktiskt inte så mycket för att han lirat i Liverpool heller. Det som tar honom in på listan är att han i princip själv spelade 0-0 med England på Wembley i VM-kvalet 1988. Sverige hade inte deltagit i ett slutspel sedan 1978 och England hörde tveklöst till världens allra bästa nationer. Hysén tog dem alla på ryggen och fixade med ett gäng gudabenådade glidtacklingar en pinne hem till Sverige! Grymt!

3 kommentarer:

Martin sa...

Sköna bilder! Men vad är det för kommentator? Måste läsa innantill från ett papper eller?

Anonym sa...

Tror det var så man kommenterade på den tiden.

Anonym sa...

Det var alltså inte bättre förr...