2-1 mot Marbäck!

2-1 (2-1)

1-1 Johan Holmén (Martin Holmén)
2-1 Samuel Wiberg (Johan Holmén)

Marbäck chockstartade med att sätta dit bollen redan efter fem minuter. Det var egentligen inte mycket till målchans, men Marbäcks vänsterytter fick drömträff från 25 meter och bollen satt stenhårt intill stolpen bakom en chanslös Ole. Efter det handlade första halvlek mest om Od och missade målchanser. Framförallt var det högerkanten med Daniel och Noffe som låg bakom väldigt mycket. En sammanfattning av målen och de klaraste målchanserna kommer nedan:

1-1 Martin lägger in bollen mot Benjamin och Johan i straffområdet. Bollen gick förbi Benjamin och de två Marbäckförsvararna, men fångades upp av Johan i bortre delen av straffområdet. Johan fick ingen bra träff på bollen, men det räckte för att ställa målvakten. Bollen rullade in vid bortre stolpen.

2-1 Johan lyfte fram bollen från vänsterkanten mot Samuel som vann löpduellen mot backen och precis hann före målvakten. Med en ordentlig satsning tryckte han bollen förbi målvakten och in i mål.

- Benjamin får fritt läge på bortre efter en hörna, men får inte riktigt till nicken.
- Daniel spelar fram Martin till fritt läge från halva plan. Martin trampar lite på bollen och försvararen hinner ikapp. Martin lurar försvararen, men skottet i bra läge går över.
- Samuel får fritt läge på bortre efter fint inspel från högerkanten av Daniel. Samuel avslutar på ett tillslag, utanför bortre stolpen.
- Daniel får fritt läge till höger efter framspelning av Martin. Skottet går utanför bortre stolpen.

Utöver de klara målchanserna skapades en hel del halvchanser och Noffe hade ett antal långskott. Viitala hade ett bra frisparksläge men fick inte riktigt till det.

Sammanfattningsvis gör vi en mycket bra halvlek. Magnus tvingades byta efter en kvart med sträckning i baklåret. Jonatan kom in som mittback och gjorde det mycket bra.

Andra halvlek skapar vi inte riktigt lika mycket chanser. Men vi fortsätter rulla boll så bra det går på en ojämn plan. Samuel sätter en nick i ribban från nära håll efter inspel från en piggt inhoppande Esping, men 2-1 står sig matchen ut.

Plus i denna matchen till Jonatan som gjorde en mycket stabil match som mittback. Samuels hemjobb i hela andra halvlek är också mycket värdefullt.