söndag 14 september 2008

SERIESEGER!

Od - Månstad 3-2 (1-1)

1-0 Jonny Esping (Martin Holmén)
2-1 Christian Viitala (straff)
3-1 Samuel Wiberg (Martin Holmén)

Ole
Näsström, Esping, Samuel, Viitala
Noffe, Daniel, Benjamin, Johan
Edward, Martin

avb: Jocke, Mellis, Magnus, Thomas

gula kort: Noffe, Johan, Esping

Od började matchen mot Månstad lite spänt som sig bör. För många var söndagens seriefinal den viktigaste match de spelat. Motståndarna hade en fysiskt stark startelva och även om Od-pajka givetvis inte klev undan så var det väl egentligen bara våra båda mittbackar, Samuel och Jonny, som kunde mäta sig med motståndarna i luftrummet. Större delen av första halvlek bestod i ställningskrig på mittplan. Mycket kamp om bollen och kalabalik åt båda hållen vid fasta situationer. Bästa målchansen i första halvlek, förutom målen, hade Benjamin efter en underbar framspelning av Edward. Od stal bollen på mittplan och ställde om blixtsnabbt. Edward fick en djupledsboll som han tog emot i högra delen av straffområdet och vände bort sin motståndare med en stoppfint. En perfekt chip senare var Benjamin helt fri med Månstads målvakt, men avslutet gick i burgaveln. Benjamin hade även en boll inne i första halvlek. Viitala slog ett perfekt svepande inlägg från en bit in på mittplan och Benjamin mötte perfekt med huvudet och bollen satt stenhårt i nättaket. Tyvärr blåste domaren för offside på ett par andra Od-spelare. 1-0 komefter en hörna, och det var vice kapten Esping som visade vägen för sina mannar. Martins hörna blev för kort, men bollen slogs tillbaka ut mot sidlinjen. Martin lyfte in bollen mot bortredelen av straffområdet och där kom Esping farande. Boll, målvakt och två försvarsspelare togs med i samma satsning och bollen hamnade precis där den skulle hamna. Månstads målvaktvar fly förbannad, men målet godkändes. 1-1 kom på ett långt inlägg från Månstads vänsterkanten. I bortre delen av straffområdet dök motståndarnas bäste spelare upp och skallade stenhårt bollen i mål.

I andra halvlek tog Od över matchen mer och mer i takt med att motståndarna tröttnade. Johan började få ett bra grepp kring vår vänsterkant och när Månstad tvingades till ett byte fick Johan möjlighet till att glänsa ordentligt. Gång på gång rullade vi upp Månstad på kanterna. Benjamin satte en nick från nära håll i ribban efter en hörna från Martin. Bollen studsar till Samuel som inte får något tryck på returen. Månstad rensar på, eller strax innanför mållinjen. Inget mål döms. Lite senare trampade Daniel igenom från vänsterkanten och fick ett par törnar mot fötterna. Vid andra touchen valde domaren att blåsa straff och Viitala fick chansen att visa sig på styva linan. Lite nervös var han allt Viitala, men straffen var lika säkert slagen som vanligt. 2-1 till Od och stor glädje blande spelarna. 3-1 gjorde Samuel på en inläggsfrispark från Martin. Samuel löpte in mot förstastolpen och mötte bollen perfekt. Ett lika vackert som, i detta skede av matchen, underbart mål! Efter målet spelade Od än bättre och skapade tillräckligt många målchanser för att döda matchen. Edward hade ett nickläge från nära håll, Johan var nära med ett slängskott och Martin var helt säker på mål när han fick dra till på volley från nära håll. Men i de två sistnämnda avsluten svarade Månstads målvakt för riktigt fina räddningar nere vid stolproten. Lite svettigt blev det ändå på slutet efter att vi slarvat lite med ett uppspel. Månstad fick in en reducering med fyra minuter kvar av matchen. Ole räddade det hela med en kanonräddning på en Månstadfrispark i slutminuterna.

I en tuff match gjorde hela laget en stabil insats. Kapten Wiberg och vice kapten Esping gjorde sin plikt och visade vägen med varsitt mål, förutom uppoffrande spel i backlinjen. Och när inte försvaret stod i vägen svarade Ole för ett antal kvalificerade räddningar. Och framåt sprang Edward. Och sprang och sprang. Härligt att se den mannens energi på plan!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis som fasen gubbar! Fira som fasen nu!

Anonym sa...

underbart..

Anonym sa...

Grattis!!! fan va kul!!

Anonym sa...

Fy fan vad bakfull jag är! Detta är så otroligt gott gubbar, orkar inte skriva mer nu. Känns som jag hade behövt spy lite, det ä. Ääh som sagt orkar inte mer. Tack ska ni ha allihop.

Anonym sa...

Grattis!

Anonym sa...

Tror inte vi hade kunnat säkrat serie segern på ett bättre sätt. 60års jubileum, spel mot serie 2:an som spelade väldigt bra. Det blev en jämn och spännande match för publiken och nervöst för oss spelare

jag hoppas Månstad klarar sig upp till 5:an genom kval.

220 personer på odenvallen tycker jag e riktit häftig.

Vi började fira igår och jag hoppas vi fortsätter nästa lördag.

Tack ska ni ha allihopa

Solveig sa...

Ni skall ha en jättestor kram allesamman för en fantastisk säsong. Nisse var inte lite mallig fast han försökte visa sig oberörd. Åldersmännen gladde sig mycket åt att få uppleva denna dagen Allt blev sååå lyckat. TACK TACK!!!

Gustis sa...

Ja vad säger man! Kommer till jobbet på eftermiddagen och springer på Wiberg i korridoren. Då finns det två möjligheter: 1: Han har legat i massagestolen och somnat och behöver jobba igen två tre timmar. 2. Han har varit ute på festligheter kvällen innan och kastat om skiftgången. I detta fallet var det det senare alternativet. Fick höra av en bubblande glad Samuel att Odds FF hade tagit steget upp till 5:an. Grattis alla berörda i klubben och lycka till med att hänga kvar nästa år. Till alla ungdomar i klubben kan jag bara skicka en liten varning. Börja att värva redan nu. Samuel börjar så sakta att komma upp i min ålder(30++) och har helt klart tappat i ork och engagemang. Han hänger inte riktigt med i tempot som ungtupparna har här på jobbet. Och troligtvis kommer det att avspegla sig på planen under nästa säsong.

Än en gång... Grattis!


//Gustis

Anonym sa...

Bra jobbat gubbar!!

Inte det lättaste att svara upp till högt ställda förväntningar i år, men det var ju inga problem. Starkt.

Jag sitter och räknar pengar, inte att förakta det resultatet heller.

Anonym sa...

grattis, hörde rykten om en segerfest utan hämningar.
lycka till i 5:an

Anonym sa...

Hej,

Vill gratulera till seriesegern.
Lycka till i femman. Hoppas vi kan följa efter nästa år (eller kanske redan i år), fast då går väl ni upp i fyran.


Stort Grattis

Mika Timonen
Tränare Länghems IF