torsdag 11 september 2008

6-2 mot Marbäck!

6-2 (3-1)

1-0 Martin Holmén (Daniel Holmén)
2-1 Martin Holmén (Andreas Näsström)
3-1 Edward Marinder (Johan Holmén)
4-1 Christian Viitala (straff)
5-1 Samuel Wiberg (Martin Holmén)
6-2 Martin Holmén (Johan Mellåker)

Gula: Noffe, Daniel

Ole
Näsa, Esping, Samuel, Viitala
Noffe, Daniel, Benji, Johan
Martin, Edward

Avb: Jocke, Mellis, Thomas

Od började matchen mycket bra. Vi satte hög press på Marbäck och första kvarten var spelet nästan uteslutande på Marbäcks planhalva. Efter första målet tappade vi dock fart. En känsla av att detta kommer att ordna sig smög sig in i laget och Marbäck fick möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen. Kvitteringen kom som ett brev på posten när vi tryckte upp hela laget och lämnade Esping själv med tre motståndare. Vi hann sånär ner och reda ut situationen, men Marbäck avslutade anfallet på ett väldigt bra sätt. Trots mindre bra fart på ben och huvud i första halvlek lyckades vi gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

I andra halvlek tog vi tag i saker och ting på ett helt annat sätt. Även om vi inte kom upp på samma nivå som mot Ambjörnarp så visade vi i alla fall att vi ville vinna matchen. Med lite flyt i avsluten kunde vi faktiskt gjort några mål till. Johan hade tre bra lägen varav ett av avsluten räddades av en utespelare på mållinjen. Mellis var fri från mittplan, men rullade bollen i utsidan av stolpen. Edward kom ännu närmare, men avslutet gick i burgaveln efter att han fint hade rundat målvakten.

1-0 Daniel spelade fram bollen till Martin som i sin tur släppte bollen tillbaka till Daniel som löpte in och fick bollen djupt ner i straffområdet. Målvakten gick ut för att täcka men Daniel slog bollen smart snett bakåt till Martin som bara behövde sätta bredsidan till och rulla in bollen i öppet mål.
2-1 Näsström slog en djupledsboll på högerkanten till Martin. Martin tog med sig bollen med fart och drog sig in mot straffområdet. Skottet kom med vänsterfoten efter att Martin tagit sig förbi ett stillastående försvar och ungefär in till straffpunkten.
3-1 Daniel avslutade från höger och på returen sköt Johan. Skottet gick via klacken på Edward och ställde Marbäcks målvakt fullständigt.

4-1 Daniel trampade in från vänsterkanten och fick en smäll på foten av Marbäcks opolerade högerback. Solklar straff och som vanligt förvaltade Viitala den på bästa sätt.
5-1 Martin slog en hörna som Samuel helt omarkerad kunde möta med huvudet. En bra nick som stoppades på mållinjen av en försvarare. Samuel tog själv hand om returen och tryckte in både målvakt och boll i mål. Skulle kanske varit frispark till Marbäck?
6-2 Edward och Mellis hjälptes åt att sno bollen från målvakten halvvägs in på motståndarnas planhalva. Mellis tog med sig bollen och med målvakten långt ute blev Mellis lobb till ett perfekt inlägg som Martin hävde sig fram för att nå. Med lite tur studsade bollen över sista försvararen och in i maskorna intill bortre stolpen.

Inga kommentarer: