1-1 Samuel Wiberg (Martin Holmén)
1-2 Christian Viitala (straff)
3-3 Magnus Andersson (Benjamin Johansson)

Länghem är ett av de trevligaste lagen vi mött under året. De försöker spela fin fotboll och det har varit bra stämning på plan i båda matcherna. Dessutom upptäckte vi i helgen att de har en väldigt trevlig arena.

Första halvlek var jämn spelmässigt. Länghem tog ledningen efter ett väggspel i i utkanten av straffområdet, friläge och säkert avslut. Od hade svårt att hitta rätt med uppspelen och det blev ofta farligt när Länghem stal bollen och ställde om. Vi skapade också en del målchanser på omställningar när Magnus, Johan och Benjamin tog bra fart i djupled.

1-1 gjorde Samuel på nick. En hörna från Martin landade på Samuels huvud. Fasta situationer är en av de mest positiva sakerna att ta med inför nästa säsong. Vi har gjort väldigt mycket mål på frisparkar, hörnor, inkast och straffar.

2-1 satte Viitala på straff. Sjunde straffen i mål av sju möjliga. Imponerande. Martin gick omkull efter eget genombrott.

Ledning i halvtid fick vi vara nöjda med, för det var nog trots allt Länghem som var piggast, även om det blev bättre från vår sida i slutet av halvleken. Med lite bättre skärpa kunde Länghem ändå gjort ett par mål till.

I andra halvlek tog Länghem över ganska ordentligt. Vi fortsatte ha problem med våra uppspel och Länghem fortsatte spela kvick och fyndig fotboll. Jag har inte helt klart för mig hur deras mål gick till, men jag tror att både kvitteringen och ledningsmålet var omställningar där vi inte riktigt hann med i svängarna. Ledningsmålet var ett riktigt fint avslut från utkanten av straffområdet. Framåt skapade vi en del chanser men vi fick inte riktigt till det i avsluten.

I slutet av matchen lyfte vi upp Magnus på topp för att forcera in en kvittering. Och det lyckades. Benjamin slog en lång rak boll över Länghems försvar. Magnus fångade upp bollen bakom backlinjen och med ett klassiskt slängskott kämpade han in bollen bakom målvakten. Som matchen gestaltade sig får vi vara nöjda med en poäng.

Två matcher kvar nu och vi ska se till att avsluta serien på ett snyggt sätt. Närmast möter vi Målsryd och då tar vi revansch för insatsen mot Länghem som inte var hundraprocentig. Plus ändå till mittfältet som slet föredömligt under hela matchen. Magnus fick pris som bäste spelare av Länghem.