2-0 Daniel Holmén (Christoffer Carlsson)
3-3 Samuel Wiberg (Christoffer Carlsson)

Noffe, Esping, Viitala, David
Daniel
Samuel

Avb: Jocke, Mellis, Thomas

Ods FF gjorde en strålande laginsats i lördagens förmiddagsträningsmatch mot Äspereds IF på Odenvallen. Man hade drabbats av visst manfall, men det vackra blåa laget lät sig inte nedslås för det. Truppen är uppenbarligen väldigt bred och vi klarade på ett utmärkt sätt av att ersätta även tunga pjäser som exempelvis Benjamin, Martin och Johan. Den målrika tillställningen vanns med 5-3 efter 2-2 i paus.

Od fick en drömstart på matchen och ledde redan efter tio minuter med 2-0. Noffe sprang ifrån på sin kant och fälldes strax innanför straffområdet. Viitala satte säkert straffen. Sedan hittade Noffe fram till Daniel med ett instick i straffområdet. Daniel fick gott om tid av det ganska givmilda Äsperedsförsvaret och så var det 2-0. Viitala var sedan vid två tillfälen väldigt nära att utöka ledningen. Ett rungande ribbskott från distans och en lobb (med högerfoten) över Danne i Äsperedmålet, som en försvarare lyckades avvärja.

Det var mycket Od i början, men mot slutet av halvleken kom Äspered tillbaka. 2-1 efter inlägg och styrning framför mål och 2-2 efter ett missförstånd i Ods backlinje och ett olcykligt självmål.

I den andra halvlekens inledning var det sedan väldigt mycket Äspered. 3-2 kom tidigt i misstänkt offsideposition. Sedan hade gästerna flera lägen att utöka. Ett offsidemål som underkändes noterades och även en i-sista-sekunden-glidtackling från Jonatan efter att vikarierande målvakten Melltoft blivit överspelad.

När Noffe så 20-25 minuter av den andra akten låg bakom sitt tredje mål för dagen fick Od ny fart i benen. Noffe trampade runt på högerkanten, spelade snett inåt bakåt där Samuel kom perfekt på bollen och stötte in kvitteringen. 4-3-målet var dagens snyggaste. Samuel tog emot ett uppspel, stötte ner bollen till Daniel som i duell med ett par Äsperedspelare via bland annat en tunnel tog sig till skottläge och avslutade med en känslig yttersidslobb över Danne. Ett väldigt fint fotbollsmål om jag får säga det själv och det får jag förstås.

Samuel avslutade målskyttet för dagen knappa tio minuter före slutsignalen. Friläge och distinkt avslut tätt intill höger stolprot.

En utmärkt laginsats där det är svårt att lyfta någon speciell spelare då samtliga stod för mycket fina insatser!