fredag 29 augusti 2008

11-0 mot Ambjörnarp!

Od - Ambjörnarp 11-0 (5-0)

Ole
Näsström, Esping, Samuel, Viitala
Noffe, Daniel, Benjamin, Johan
Edward, Martin

avb: Waller, Thomas, Mellis, Larsson

1-0 Martin Holmén (Benjamin Johansson)
2-0 Christoffer Carlsson (Daniel Holmén)
3-0 Edward Marinder (Daniel Holmén)
4-0 Daniel Holmén (Benjamin Johansson)
5-0 Christian Viitala (Martin Holmén)
6-0 Martin Holmén (Edward Marinder)
7-0 Jonny Esping
8-0 Martin Holmén (Christian Viitala)
9-0 Christoffer Carlsson (Johan Holmén)
10-0 Martin Holmén (Christoffer Carlsson)
11-0 Johan Mellåker (Christian Viitala)

Nisse Enoksson: "Första halvlek är den bästa som spelats på Odenvallen!"

Vi gjorde 11 mål framåt, men det var ändå försvarsspelet som var det stora utropstecknet i fredagsmatchen. Backlinje och mittfält fungerade perfekt ihop och vi släppte nästan inte till något mot ett Ambjörnarp som inte var så dåliga som siffrorna visar. Det tog 20 minuter innan första målet föll, och fram till dess var det en spelmässigt jämn match. Ambjörnarp höll uppe spelet ytterligare ett par baklängesmål, men efter att Edward satte trean gick det ner sig märkbart spelmässigt.

Målen:
1-0 Benjamin (tror vi det var) slår en djupledsboll som friställer Martin. Backen hinner ikapp i straffområdet och Martin vänder lite fram och tillbaka innan han lyckas ta sig förbi och rulla in bollen med en behärskad bredsida intill målvaktens första stolpe.
2-0 Daniel håller i och håller i bollen i höger innermittfältsposition. Noffe tar en grym löpning och Daniel släpper bollen perfekt mellan ytterback och mittback. Friläge för Noffe som dunkar dit bollen i bortre.
3-0 Daniel får bollen djupt ner på egen planhalva. Hårt pressad sätter han bollen i djupet på Edward som löper ifrån de båda mittbackarna och hinner fram för att ta ett motlägg med målvakten. Edward vinner motlägget och kan rulla in bollen i öppet mål.
4-0 Benjamin sätter bollen i djupet på Daniel som tar en av många djupledslöpningar från innermittfältsposition. Bollen blir lite lång men Daniel vräker sig fram och lyckas få en tå på bollen, som via en försvarsspelare rullar in i mål.
5-0 Frispark till höger om straffområdet ungefär i höjd med straffområdslinjen. Viitala springer förbi bollen och Martin spelar in bollen tillhonom i straffområdet. Viitala tar med sig bollen med ett par tillslag och stänker in den via stolpen.
6-0 Edward släpper bollen snett inåt bakåt till Martin som skottfintar bort en försvarsspelare och skjuter med vänstern från strax utanför straffområdet. Skottet går mitt i målet men målvakten lyckas fumla in bollen i mål.
7-0 Esping vinner tillbaka bollen i motståndarnas straffområde efter ett offensivt inkast. Med bestämda steg trampar han förbi en motståndare och tåar in bollen bakom en chanslös målvakt.
8-0 Viitala slår en hörna som via motståndare hamnar mitt i straffområdet. Martin drar till direkt och bollen slinker in vid bortre stolpen med lite hjälp av touch från en försvarspelare.
9-0 Johan slår en underbar svepande cross från mittplans vänstra långsida. Noffe löper in i straffområdet och vräker sig fram. På något sätt lyckas han sätta bollen upp i nättaket från dålig vinkel.
10-0 Noffe slår en kort hörna till Viitala och får tillbaka bollen. Ett perfekt inlägg hittar Martin i bortre delen av straffområdet. Martin sätter bollen i nät med en nick.
11-0 Viitala slår ett inspel från vänsterkanten och Mellis är påpassligt där och slår in bollen i öppet mål efter att försvaret i Ambjörnarp slarvat med bollen.

Utöver målen hade vi flertalet bra chanser.
Martin hade två frilägen, varav ett där målvakten halkat omkull efter att Esping vunnit en nickduell med sån kraft att Martin kunde löpa sig fri på nicken.
Edward hade ett friläge och ett öppet mål efter inspel av Noffe.
Mellis hade två frilägen med avslut i burgaveln bland annat efter att Daniel slagit en perfekt boll i djupet.

Ole fick visa klassen ett par gånger. Bästa räddningen gjordes på en fin frispark i bra läge.

Mycket bra insatser från alla denna matchen. Extra plus till våra centralfigurer. Jonny och Samuel var ruggigt bra som mittbackar och Daniel och Benjamin fortsätter att äga innermittfältet som de gjorde även mot Dannike och Hällstad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nisse har inte bara varit med länge. Han har varit med sedan tidernas begynnelse!

Kul att kungen av Odenvallen var nöjd med oss idag iaf!

Anonym sa...

Gott att se inställningen på hela laget igår gubbar, det gör ont att komma till Odenvallen! Nu kör vi hela vägen....