torsdag 27 mars 2008

3-2 mot Äspered!

Äspered - Od 2-3 (0-1)

1-0 Martin (Samuel)
2-1 Viitala (straff)
3-1 Noffe (Martin)

Varje match är spännande just nu tycker jag. Svårt att veta var vi står någonstans och kul att möta ett så bra lag som Äspered.

Od började matchen bra. På en helt ok grusplan rullade vi boll bra och fick nästan direkt igång djupledsspelet tack vare djupledslöpningar från framförallt Benjamin och Näsström. Det såg skapligt stabilt ut bakåt och framåt skapade vi en hel del farligheter. Närmast att göra mål var Martin när Esping tog sig in i straffområdet och släppte bollen snett inåt bakåt. Martin tog emot och satte bollen i insidan av stolpen. Något senare var Näsström igenom. Efter en av väldigt många fina löpningar i djupet blev han serverad av Benjamin och Daniel och kunde sånär sätta ettan. Men Danne i Äspereds mål räddade friläget.

När Esping och Rikard även dom började hitta löpningarna i djupet såg det riktigt bra ut framåt. Samuel och Martin jobbar mycket felvända och då vill det till att vi har den löpvilligheten som vi visade mot Äspered. Tycker vi stundtals hittade helt rätt med Daniel som balanserar mittfältet med sitt kloka spel. Bra också att få lite extra tyngd i huvudspelet på insparkar och liknande, när Esping klev in från sin vänsterposition och gav understöd.

Första målet kom efter ett uppspel på Samuel som i vanlig ordning vann duellen med försvararen och släppte tillbaka till Martin som tog fart från egen planhalva. Martin löpte ifrån sin försvarare och tunnlade sig förbi sista försvarsspelaren och gjorde sedan inget misstag i fritt läge.

Försvarsmässigt såg det som sagt var ganska stabilt ut. Enda orsomolnet var ständigt unge herr Bergman som såg ruggigt pigg ut matchen igenom. Vi hade väldiga problem att få något grepp om nämnde Bergman, som ensam uppehöll hela Ods försvar.

I början av andra halvlek såg Äspered betydligt mer taggade ut än i första. Vi tappade något av spelet och Äspered fortsatte oroa i djupet. Till slut fick Bergman utdelning. Han vann en löpduell med Olle och kunde vackert lyfta in kvitteringen. Lite senare hade samme man ett rungande skott i insidan av stolpen.

Men det var Ods dag och när en Äsperedförsvarare tog ner bollen med handen i straffområdet hade Viitala inga problem att från elvameterspunkten sätta dit ledningsmålet.

När Daniel kom in i spel igen tog vi åter över spelet och Noffe började oroa Äsperedförsvaret ordentligt med djupledslöpningar från vänsteryttern. En av dessa löpningar gav också resultat när Martin hittade Noffe centralt. Noffe stannade upp litegrann och chansen såg nästan ut att rinna ut i sanden. Men Noffe lyckades vackert placera in bollen förbi tre försvarare och målvakten.

Samuel hade annars bästa chansen i andra halvlek efter att Esping jobbat fram bollen till Martin som släppte den rätt in till Samuel som från fem meters håll lyckades träffa Danne. Eller om nu Danne gjorde en vacker räddning... :-)

Samtliga gjorde en gedigen insats och får med beröm godkänt. Extra plus som vanligt till Benjamin och även till Viitala som gjorde en ruggigt stabil insats som mittback. Säkert försvarsspel varvat med underbara uppspel.

Ny spännande match mot Hössna på söndag och trots att vi byter ut nästan hela startelvan har vi ett starkt lag även på söndag. Hur kul som helst!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid härligt att vinna och speciellt efter en sån gedigen laginsats. Riktigt skoj!

Nu laddar vi för nästa tuffa match, Hössna på söndag.

Anonym sa...

instämmer grym inställning från alla igår, kul att vi kunde se till att kugel vann matchen i matchen också!

Anonym sa...

Fan va gött killar ;) Riktigt bra kämpat ..

Anonym sa...

Grattis gubbar..! fortsätt så här..

Tobbe