Gula: Esping (sjätte, avst nästa), Noffe (femte)

1-1 60 min Jonny Esping (Rasmus Persson)
2-1 66 min Fredrik Hägnerud (Johan Mellåker)
3-1 71 min Jonny Esping
3-2 80 min
4-2 87 min Fredrik Hägnerud (Jimmy Horn)
5-2 90 min Cristoffer Carlsson (Jimmy Horn)

Od gjorde årets bästa insats när International gästade Odenvallen. Underläge 0-1 i paus vändes till seger 5-2 efter fyra mål i samband med frisparkar.

Redan från start syntes det att Od var ordentligt taggade denna dag. Man gick in i närkamper ordentligt och hade ett visst övertag första kvarten. Inter är dock bollskickliga och efter hand tog topplaget över spelet allt mer. 0-1 kom ändå oturligt. Ett skott ur ingen vinkel alls träffade kryssribban och i duell med Inter-spelare lyckades inte Daniel H få undan bollen utan träffade den egna tomma buren. Od gick till pausvila i underläge 0-1.

I den andra halvleken fortsatte Od kriga och nu kom utdelningen. Kvarten in i halvleken spelade Daniel H ut bollen på en tom yta til Rasmus som avancerat från sin högerbacksposition. Ett fint inlägg mot bortre och där dök Esping upp och glidtacklade in kvitteringen.

Drygt fem minuter senare slog Daniel H en hård frispark från vänsterkanten några meter in på offensiv planhalva. Mellis snappade upp bollen och stötte in mot mål där Hägne kastade sig fram och fick in ledningsmålet från nära håll. Ny frispark från ungefär samma avstånd. Skarv från Inter-spelare och vid bortre stolpen var Esping starkast och nickade in 3-1. Tre snabba på drygt tio och nu var Od i förarsätet.

Od-benen blev allt tröttare ju längre matchen led. Planen var tungsprungen och det var mycket jaga boll. Inter hade en riktigt bra period som ledde fram till reduceringen 2-3. Ett fint mål med inspel från vänster och bra avslut från högerbreddaren.

Od tog ut en forward. In med Waller där bak och Samuel som extra innermittfältare. Detta visade sig vara ett bra drag och Inter-pressen kom av sig.

I slutet av matchen utökade istället Od sin ledning. Två gånger om satte Jimmy in hårda frisparkar från sin vänsterkant. Första gången slog Hägne påpassligt in en halvsvag målvaktsretur och andra gången fick Noffe dit en perfekt skarv i bortre burgaveln. Od är alltid starka på fasta och idag var det gott att vi fick betalt för det.

En underbart skön seger efter en grymt fin laginsats!

Som vanligt när det är match mot Inter blev det lite hetsigt. Domaren skötte dock den svåra uppgiften med den äran.