Gult: Hägne (andra)

Ods mål:
1-1 Martin Davidsson (Cristoffer Carlsson)
2-2 Fredrik Hägnerud (Johan Mellåker)

Det blev förlust borta mot serieledande Hedareds BK. Den korta sammanfattningen är att Hedared sannolikt är seriens bästa lag och de vann rättvist. Surt dock för Od när man ändå hade 2-2 med kvarten kvar. Fyra snabba gav 2-6.

Hedared öste på bra framåt redan från start. För att vara ett lag i sexan har de fin teknisk kvalitet i laget och även en del fint kombinationsspel. Od satsade på att styra bort mångårige norrbyiten Micke Andersson från bollförarrollen på det centrala mittfältet. Detta lyckades ganska bra, men Hedared hade andra spelare med bra klass också tyvärr.

1-0 kom efter ett ribbskott och retur som slogs i mål. Innan detta hade hemmalaget haft en hel del chanser, men Ods försvar jobbade förtjänstfullt och Ole gjorde många räddningar. 1-1 tio minuter före paus bredsidade Martin D in. Noffe spelade in bollen från kanten och Davidsson kom före sin försvarare och kvitterade.

Hedared var väldigt vassa framåt, men defensivt hade de brister. Relativt stabbig backlinje och en halvosäker målvakt. När Od väl lyckades få in bollen bakom serieledarnas backlinje var man därför ganska farliga. Jimmy hade en frispark i ribban, men 1-1 stod sig till paus.

I den andra halvleken höll Od inledningsvis upp spelet något bättre. Efter hand blev det dock mer och mer Hedared på nytt. 2-1 kom efter ett friläge och rundning av Ole.

Od lyckades få till en ny kvittering med 25 minuter kvar att spela. Efter en hörna blev det lite kalabalik framför mål innan Hägne satte 2-2 i nättaket.

2-2 stod sig till kvarten återstod. En Hedaredshörna letade sig då direkt in i mål och av bara farten gjorde de 4-2 och 5-2 på hörnor. Tre hörnmål i baken på typ två minuter. Inte det sätt Od oftast släpper in mål, men nu saknades huvudstarka Esping och Wiberg och det syntes. 6-2 kom i slutet, ett snyggt mål med dribbling och distinkt avslut.

Magnus var klart bäst i Od. Jocke överraskade och visade fin form efter en veckas semester med kärleken. Ole var missnöjd med sig själv efter en tappad boll på hörna som resulterade i baklängesmål, men han gjorde många fina räddningar innan dess och hörde också till Ods bästa spelare.

Nya tag på fredag då Od tar emot Göta hemma klockan 18.15.