Gula: Edward (tredje, avstängd nästa match)

1-2 27 min Johan Mellåker (Cristoffer Carlsson)
1-3 60 min
2-3 81 min Daniel Wiktorsson (Daniel Holmén)
3-3 86 min Fredrik Hägnerud (Magnus Fogelström)
3-4 90 min straff

Od gjorde en ny riktigt stark insats hemma på Odenvallen. Spelmässigt var man det bättre laget matchen igenom, men fick jobba i uppförsbacke från start. Efter att ha hämtat upp 1-3 till 3-3 och en välförtjänt poäng avgjorde topplaget Göta BK på stopptid på straff.

Od-pajka hade kul ute på planen idag. Det var mer avslappnat än vanligt och man fick till ett bättre passningsspel än vanligt. Göta som jagar Hedared i toppen av tabellen är ett lag som spelar mycket långbollar. En sådan gav friläge efter tolv minuters spel. Kändes som några meters offside då den långa bollen styrdes vidare av en anfallare, men målet blev godkänt och 0-1. Strax därpå kom även 0-2. Ett inlägg blev till en perfekt lyftning i bortre burgaveln och den blytunga starten var ett faktum.

Od viker dock sällan ner sig och speciellt inte på hemmaplan. På en frispark efter knappa halvtimmen kom 1-2. Daniel H slog den Noffe nickade och gästernas målvakt stod för ett olyckligt ingripande när han slog bollen i egen ribba. Tack tack sa Mellis och satte sitt elfte mål för säsongen. Magnus hade en utmärkt nick på en hörna också, men en Götaspelare nickade undan på mållinjen.

1-2 i paus efter en bra halvlek från Od. Thomas skötte snacket i paus och var lugn och sansad. Med tydliga instruktioner göt han nytt mod i Od-pajka inför andra akten.

På nytt slog gästerna till med ett relativt tidigt mål. Hörna och en Göta-spelare slet sig från sin markering och nickade in 1-3. Nu såg det tungt ut, men som så många gånger förr fortsatte Od pumpa på och så länge Od skapar fasta situationer kan man aldrig räkna ut oss. Ett långt inkast och skarv från Magnus (som skarvade starkt på dessa matchen igenom). Hägne med skott i stolpen. Daniel H med skott som räddades på mållinjen. Ny retur och Daniel W tryckte dit 2-3 med en distinkt vänster vid första stolpen.

Esping som inte kunde spela på grund av trasigt knä hade haltat in på topp för att Od skulle ha en skalle att skjuta långa bollar på i slutspurten. En skarv från Esping och fin löpning från Mellis var nära att resultera, men målvakten räddade till hörna. På hörnan flyttade Od in allt folk på första och i gröten åkte bollen fram och tillbaka ett antal gånger innan Hägne nickade vidare Magnus nick för 3-3!

Underbar upphämtning och faktum är att Od hade friläge för 4-3. Hägne med fin passning till Mellis. Svårt vänsterläge, men hyfsat avslut och tyvärr räddning från Götas målvakt.

Oturen grinade istället Od i ansiktet. Eller Göta hade kanske den flyt som krävs för att vara topplag. En missad glidtackling från Noffe på stopptid gav straff och målchansutvisning. Straffen var absolut inget att snacka om. Kanske det röda var en aning hårt, men inte helt felaktigt. Götas forward som sprungit offside rekordmånga gånger under matchen slog straffen i mål och nästan omedelbart efter avsparken var matchen över. 4-3 för Göta som hakar på i toppen av tabellen.

Trots förlusten gjorde Od en riktigt bra match. Tunga avbräck fanns i laget inför match och blev förstås ytterligare ett då Esping fick kliva av på uppvärmning. Totalt sett ändå en av våra bästa matcher i år och dessutom hade vi en positiv skön känsla från samling och genom hela matchen. Många var bra idag, men väljer att plussa Hägne och Mellis som alltid sliter bra på topp men sällan får speciellt mycket cred för det.

Göta må vara med i toppen av serien, men en lite sur känsla har de nog med sig hem ändå. Den medresta publiken betedde sig riktigt illa och även delar av lagledningen var väl högljudda och tråkiga att höra matchen igenom. Spelarna skötte sig väl, men sånt beteende från sidan ger alltid en besk eftersmak.