fredag 24 april 2009

Seger i seriepremiären!

Od - Hössna 4-3 (1-2)

1-0 (15) Martin Holmén (Christian Viitala)
1-1 (26) Sebastian Johansson
1-2 (31) Sebastian Johansson

2-2 (60) Benjamin Johansson (Martin Holmén)
3-2 (63) Daniel Holmén
4-2 (64) Samuel Wiberg (Martin Holmén)
4-3 (78) Marcus Johansson

Gula kort: Christoffer Carlsson, Jonny Esping

Ole
Magnus, Esping, Joel, Näsström
Johan, Benjamin, Daniel, Viitala
Martin, Noffe

avb: Samuel, Mellis, Jocke, Waller

Od har mestadels tränat anfallsspel under försäsongen. Mot Hössna fick vi träna försvarsspel under större delen av första halvlek. Hössna var som väntat duktiga på att sätta den långa enkla bollen upp på forward och sedan fylla på med folk därifrån. Men de rullade också boll mycket bra och sågade sig igenom med kortpassningsspel och fyndiga kombinationer. Lite överraskande, men väldigt välkommet, var det därför när Od kunde ta ledningen efter en kvart. Vi bet oss fast i straffområdet och efter lite flipperspel landade bollen framför Martin som med en bredsida förpassade bollen i motståndarmålets nättak. Hössna förde som sagt spelet ganska ordentligt under första halvlek och kvitteringen kom logiskt efter ett inspel från motståndarnas högerkant. Fem minuter senare hade Hössna även hunnit med att ta ledningen efter ett distinkt avslut från straffområdslinjen. De gånger vi lyckades bryta en bit upp i banan kändes det ändå som att vi hade möjlighet att skapa bra målchanser. Hössna spelade med tre backar och det ledde till att vi ofta hittade fria ytor vid omställningar. Närmast var kanske Martin efter en lång svepande boll från Daniel som sånär resulterade i ett friläge, men en av försvarsspelarna kom emellan precis vid avslutsögonblicket. Det vi tar med oss från första halvlek är en bra insats i försvarsspelet, samt att Noffe ständigt hotade i djupet med sina härliga löpningar. Plus då, Oles stabila målvaktsspel.

Andra halvlek såg annorlunda ut. Hössna började bäst, men efter en kvart förändrades matchbilden ordentligt. Näsström tog hand om en boll som nickats iväg efter ett frisparksinlägg och vände över på Martin. Esping hojtade ordentligt om att sätta bollen på bortre och Hössnaspelarna måste riktat all sin uppmärksamhet på honom för Benjamin kunde smyga in i en lucka mellan försvararna och styra inlägget med huvudet i bortre delen av målet. Påpassligt att hitta ytan och det där bombsäkra avslutet med huvudet har vi sett många gånger från honom. Efter det spelade Od mycket bättre fotboll under en period. Om det var nervositeten som släppte eller om Hössnaspelarna tröttnade lite eller exakt vad som hände vet jag inte. Men helt plötsligt rullade vi boll, hittade ytor och skapade målchanser. På ett långt uppspel mot mitten av plan hade vi också den där extra lilla turen som man ibland behöver för att vinna matcher. Två Hössnaspelare gick på samma boll och när de var klara med att försöka få iväg bollen hade Daniel helt plötsligt fritt fram från mittplan efter att påpassligt chansat på att gå i djupet och belönats med att se bollen studsa dit via en av motståndarna. Eftersom en av Daniels främsta styrkor inte är snabbhet var motståndarna på väg ikapp strax innan straffområdslinjen. Men eftersom två av Daniels främsta styrkor är målsinne och bollkänsla gjorde det inte så mycket. På ett oerhört vackert sätt curlade Daniel in bollen bakom motståndarmålvakten, Någonstans runt den här tidpunkten ändrade vi om lite i laget och satte in Samuel på topp för att få lite mer tyngd i anfallen. Samuel hade bara varit på banan ett par minuter när Martin fick bollen av Viitala på mittplan. Helt plötsligt var Samuel och Martin två mot en och hyfsat fri men från ganska dålig vinkel rullade Samuel in fyran. Ett så kallat succéinhopp! Hössna lyfte upp ännu fler spelare framåt och började mata långbollar. Esping, Joel och dom andra fick ägna sig åt att rensa bort bollar sista 20. Samuel tog ett steg ner på mittfältet och sista delen av matchen slet vi som djur för att freda målet. Ole bidrog med sitt genom att rädda en boll nere vid högerstolpen som såg helt omöjlig ut att ta. Hössnas högerback hade jublat för mål fortfarande om inte någon talat om för honom att Ole faktiskt räddade skottet. Hössna lyckades reducera en kvart före slutet, men trots ett massivt tryck kunde Od hålla undan och bärga första trepoängaren någonsin i division fem.

11 kommentarer:

dahol sa...

Gött é dé! É dé!

Noffe sa...

Gott som fan , Riktigt kul

Jocke Huda sa...

Grattis till segern!

Edward sa...

OD OD OD OD OD!! Harligt gubbar!!! Folk pa mitt hostel kolla valdigt konstigt pa mig nar jag korde segerramsan men vem bryr sig!! Nu maste jag sticka till stranden och bli lite mindre blekfet. Ar hellre brunfet...
Grattis igen.

viitala sa...

Härlig vinst boys!! 1-0 målet knäade jag fram till martin ;)

Esping sa...

Fy fan vad skönt gubbar! Härligt slit och en fruktansvärt stark vändning. Bara att kötta på nu

Ods fans sa...

Gud vad ni är duktiga grabbar!!!

Samuel sa...

Du e saknad på träningarna Eddi

Edward sa...

Tja Dina ord varmer Samuel. Verkar dock som att ni klarar er bra utan mig. hur ser helgscemat ut med traningar och matcher, kommer pa Fredag. Ha de sa gott tills dess.

Samuel sa...

Vi har match söndag borta mot borst. Derby :-) Ses då

Magnus Pettersson sa...

Grattis grabbar!

den 11-juli sparkas första upplagan av Sommarcupen igång.
Det är en kopia av S.I.G-cupen, därför hålls den veckan efter.
Den hålls i Lilla Beddinge, någon kilometer ifrån Smygehuk.
Alltså i Skåne.

Info hittar ni på www.sommarcup.se

Ännu en gång, stort grattis till segern grabbar!!

//Magnus Pettersson